متن استاتیک شماره 70 موجود نیست
  • 1401/07/29
  • - تعداد بازدید: 22
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
گزارش جلسه ستاد ارتقای تولید دانش بنیان حوزه ریاست

گزارش جلسه ستاد ارتقای تولید دانش بنیان حوزه ریاست

گروه بهبود روش ها و سیستم ها

در این جلسه در ابتدا آقای دکتر هاشمی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه گزارشی از اقدامات صورت گرفته تاکنون به منظور برگزاری جشنواره فرآیندهای دانش بنیان توسط معاونت توسعه ارائه دادند. ایشان بیان داشتند که با توجه به مسئولیت و وظایف حوزه مدیریت توسعه و تحول اداری در زمینه بهبود سیستمها و روشها و مدیریت دانش و براساس تجربیات بدست آمده در سالیان گذشته از جمله نتایج ملموس و عملیاتی که از برگزاری اولین جشنواره بهبود کیفیت استان در سال ۱۳۹۸ به ویژه در حوزه بهبود فرآیند ترخیص در بیمارستان ها اتفاق افتاد تصمیم گرفته شد که در سال جاری به منظور اشتراک تجربیات و توسعه توانمندیهای موجود در مراکز زیر مجموعه وزارت بهداشت دومین دوره این جشنواره با استعلام از همهدانشگاههای کشور و با هماهنگی وزارت بهداشت برگزار شود.

پس از آن آقای دکتر حسینی رئیس دانشگاه فرمودند که به نظر می رسد برگزاری این جشنواره کار بسیار ارزشمندی است هم از لحاظ شکل و فرمت و هم رویکرد اشتراک تجربیات بسیار می تواند مفید باشد. و حتما لازم است که یک دستور العمل و قطعنامه نهایی از خروجی این جشنواره گرفته شود که در آن وظایف و مسئولیت های هر کدام از مسئولین و کارکنان حوزه های مرتبط (مثلا در حوزه امور اداری چه کارهایی باید انجام شود، در حوزه تجهیزات چه برنامه هایی داریم؟) را به منظور نیل به آن اهداف مشخص و پیگیری نماید،  همچنان که در دور قبلی برگزاری این جشنواره اتفاق افتاده بود. ایشان همچنین تاکید کردند که لازم است در انتها مشخص کنیم که برای اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری و برنامه های دولت در حوزه دانش بنیان چه اقداماتی صورت گرفته است.

ایشان خط مشی گرفتن و جمع آوری نظرات و پیشنهادات سایر دانشگاهها را یک اقدام مثبت در راستای برگزاری این جشنواره ارزیابی کردند. و عنوان کردند که مثلا باید برنامه بریزیم که در پایان سال یک درصد بهره وری دانشگاه را افزایش دهیم و آن را پیگیری کنیم. ایشان تعیین شخص های کمی برای رسیدن به اهداف بصورت سالانه را از الزامات هر معاونتی دانستند. وی افزود جشنواره فقط نباید برگزار کردن مراسم باشد بلکه باید خروجی ملموس و هدفمندی داشته باشد که مسئولیت و وظایف دانشگاه جهت پیگیری آن اهداف را مشخص کند.

پس آن آقای دکتر امینی مشاور رئیس دانشگاه در امور برنامه ریزی و رئیس مرکز سیاستگذاری و برنامه ریزی دانشگاه فرمودد که به نظر می رسد در برنامه ها و اهداف اعلام شده این جشنواره حوزه های تخصصی و نتیجه گرایی اقامات کاملا لحاظ شده است و در صورت اجرای دقیق برنامه ها نتایج مثبتی را به بار خواهد داشت. و لازم است که تجربیات و اقدامات انجام شده در حوزه های سایر معاونت ها از جمله اقداماتی که توسط بهبود کیفیت معاونت درمان انجام شده است نیز در این جشنواره شرکت داده شوند.

رئیس دانشگاه اضافه کردند که اینجانب از این اقدام معاونت توسعه بسیار خوشحال شدم چرا که اینگونه اقدامات کم سابقه بوده است. و برنامه ریزی جشنواره توسط معاونت توسعه می تواند برای سایر معاونت ها هم یک قوت قلب وانگیزه باشد. ایشان فرمودند به طور مثال در کشور ما آمار تولید برخی اقلام کافی و طبق استانداردهای بین المللی بیش از نیاز مصرف کشورمی باشد. اما دربرخی مواقع با کمبود این اقلام مصرفی در بیمارستانها مواجه می شویم که لازم است بررسی و تحقیق صوت بگیرد که مشکل کار از کجاست و اصلاح فرآیندها صورت بگیرد.

ایشان فرمودند که دانش بنیان الزاما تولید و پرتاب ماهواره به فضا نیست، بلکه بهبود سیستم هایمان و بهینه کردن مصرف یا بالا بردن بهره وری نیز یک اقدام دانش بنیان را می طلبد. و هدف از برگزاری این جشنواره این است که طرح ها و ایده ها و مقالات عملیاتی و اجرایی شوند.

در ادامه آقای دکتر نجابت مشاور عالی رئیس دانشگاه در باره گروه مخاطبین و و هدف مندی زمان برگزاری جشنواره پیشنهاداتی ارائه نمودند . از جمله فرمودند که به نظر می رسد محتوی جشنواره به گونه ای است که می تواند علاوه بر گروه مدیران و مسئولان می تواند برای دانشجویان رشته های مدیریت و سایر رشته های مرتبط نیز مفید باشد. و لازم است جشنواره به گونه ای برگزار شود که در بخش اول بصورت کنفرانس آموزشی برای مخاطبین باشد، و در بخش دوم جنبه جشنواره و  تقدیر تشکر از شرکت کنندگان باشد.

آقای دکتر پارسایی مدیرتوسعه فناوری سلامت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه ضمن تشکر از برنامه ریزی خوب جشنواره توسط معاونت توسعه پیشنهاد کردند که این جشنواره بصورت مشترک با معاونت تحقیقات و فناوری برگزار شود. و بیان داشتند: با توجه به پتانسیل های که در مراکز رشد وجود دارد می توانند چالش های استخراج شده رابرای ارائه به شرکت ها و انجام پروژه های عملی توسط آنها درنظر گرفت. همچنین این عناوین می تواند بعنوان موضوع پایان نامه ها و طرح های تحقیقاتی مد نظر قرار گرفته و طرح های پیشنهادی دانشجویان و اساتید و شرکت ها به کمیته های پژوهشی دانشگاه ارائه شود.

خانم دکتر معمار پور معاون تحقیقات و فنوری دانشگاه نیز افزود اند که آن معاونت ضمن قدردانی ازاقدامات معاونت توسعه آمادگی خود را برای برگزاری مشترک این جشنواره و استفاده از اعتبار علمی و پژوهشی که معاونت تحقیقات برای برگزاری این رویدادها درنظر می گیرد استفاده شود.

آقای دکتر سید وحید حسینی در پایان پیشنهاد کردند که با توجه به موضوعات مطرح شده در این جشنواره می توان کارگروه های تخصصی برای بحث و تبادل نظر و برنامه ریزی برای حل برخی موضوعات اساسی و اولویت های اصلی دانشگاه تشکیل داد تا نتیجه برنامه ها و  راهکارهای مطرح شده را در جشنوار ارائه کنند و پس از آن اجرای طرح توسط واحدهای عملیاتی پیگیری و عملیاتی شود.

در پایان آقای دکتر سید ابوالفضل هاشمی اصل ضمن استقبال از نظرات  و پیشنهادت مطرح شده فرمودند که با توجه به زمان مورد نیاز برای برنامه ریزی و اجرایی شدن پیشنهادات و هماهنگی های مورد نیاز درصورت نیاز می توان زمان برگزاری جشنواره را اندکی به تاخیر انداخت که کیفیت برگزاری در حد مورد انتظار باشد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 97602
کلیدواژه